Hoe was (en is) het voor jou om kind te mogen zijn?

Af en toe is het voor mij nodig om genoeg te rusten en nagenoeg ‘niets’ te doen. Toegegeven, hoewel dit nodig is en me veel deugd doet is het niet altijd mijn sterkste kant om dit toe te laten.

Maar… beste lezeres en lezer ik heb goed nieuws: vandaag is het me nog eens gelukt en werd ik er ook voor beloond.

Het boek ‘Doe en denk als de kleine prins’ en Netflix wezen me -eens ik braaf en luisterbeleid stilzat – de weg naar de animatiefilm ‘De Kleine Prins’ uit 2015. Al van bij de inleiding – waarin piloot Jan Decleir me als (beste) verteller (ooit) onmiddellijk meenam in zijn reis van verwondering en (h)erkenning werd ik meegezogen in het verhaal. Want de piloot vertelt er dat hij even vergat hoe het was om kind te zijn… tot er iets wonderbaarlijks gebeurde: De Kleine Prins kwam op zijn pad!

Dit is een film voor alle kinderen, voor speelse volwassenen of voor volwassenen die heel graag voor een paar uur terug kind willen zijn. Maar nog meer voor wie in volwassen tijden halsstarrig vergeten is dat niets zo belangrijk is als spelen, lachen, op avontuur gaan en verwondering zoeken, elke dag opnieuw.

Met andere woorden kijk p – p – p – p leassse allemaal naar deze film en zoek daarna elke dag opnieuw De Kleine Prins(es) in jezelf door met je hart te kijken in plaats van gewoon met je ogen!