Het leven is een marathon, geen sprint

In heel wat boeken die ik lees staan verborgen boodschappen voor mezelf, ik ga ze op mijn blog bundelen onder de rubriek ‘Oom Nonkel’ om ze te kunnen herlezen als ik het nodig acht. Onderstaand fragment komt uit het boek ‘Het obstakel is de weg’

… Het is belangrijk dat je beseft dat het leven een marathon is en geen sprint. Spaar je energie. Begrijp dat elk gevecht er slechts één van de vele is en dat je het kunt gebruiken om het volgende gevecht gemakkelijker te maken. Wat nog belangrijker is, is dat je ze allemaal in het juiste perspectief blijft zien.

Eén obstakel overwinnen betekent dat je er meer aankunt. De wereld lijkt ze op je pad te zetten als hij weet dat je ze aankunt. Dat is goed, want je wordt bij elke poging beter.

Nooit nerveus. Nooit in paniek. Altijd goochelend en creatief handelend. Nooit zomaar iets doen, maar iets weloverwogen doen. Nooit proberen om het onmogelijke te doen, maar wel alles wat in je vermogen ligt.

Gewoon de obstakels die het leven op je pad zet op hun kop zetten door jezelf te verbeteren ondanks het feit dat de obstakels er zijn, omdat ze er zijn.

Daardoor hoef je niet langer bang te zijn. Je kunt opgewonden en opgewekt zijn, en je verheugen op de volgende ronde…

Uit ‘Het obstakel is de weg’ van Ryan Holiday (p219)