Durf te dromen

Op deze pagina wil ik mezelf de toestemming geven om te durven dromen en te durven zoeken zonder écht iets te moeten vinden. Wie weet vind ik niets, of vind ik iets dat ik niet dacht te zoeken maar wel gevonden heb door iets ander te zoeken… (euh…)

In mensentaal?

Dit wordt in principe een pagina die steeds opnieuw zal veranderen. Want hier durf ik groot en klein te dromen. Hier bedenk ik waar ik graag naartoe wil en durf ik doelen te stellen die niet hoeven uit te komen. De bedoeling is vooral om mezelf uit te dagen en plezier te genereren in het onderweg zijn.

Stel, ik ben opnieuw gezond:

 1. Dan zal ik betaald worden om mensen te inspireren! Om met hen op zoek te gaan naar wat hen drijft, wat hen blij maakt en enthousiasmeert.

  Op dit moment heb ik blijkbaar nog enkele onzichtbare drempels om echt te durven geloven dat ik ooit op dat punt kom, maar tegelijk hoop ik er wel stap voor stap naar toe te mogen werken. Ik volg het postgraduaat inspirerend coachen aan de Arteveldehogeschool in Gent en kan alleen maar zeggen dat ik er zelf héél enthousiast van word en ik niet kan wachten om steeds meer mensen met dezelfde microbe aan te steken… wordt vervolgd dus!

 2. Dan ben ik schrijver: niet persé van boeken, maar gewoon over dagdagelijkse dingen, over wat me inspireert, blij maakt, ontroert, doet zingen, dansen maar even goed over wat me verdrietig of kwaad maakt… laat deze blog een eerste kleine stap zijn richting die droom!

 3. Dan koop ik een pingpongtafel: omdat ik ondervind dat het heel belangrijk is dat ik genoeg beweging en spel toelaat in mijn leven, het leven is tenslotte een spel… Daarenboven is een pingpongtafel een ideale ontmoetingsplaats!


 4. Dan wandel of fiets ik naar Compostella ! Hoeft niet vanuit België te zijn, als het gevoel van bewegen, natuur en ontmoeten maar aanwezig is!

 5. Dan ga ik in een Tiny House wonen, dicht bij natuur…. al weet ik nog niet hoe ik dat ga combineren met die pingpongtafel, gewoon delen met andere mensen?

 6. Vroeger in de chiro kon ik er van genieten om een bosspel uit te werken. Liefst een spel met wat onverwachte wendingen en lagen.

  Dit wil ik nog wel eens opnieuw doen, maar dan bijvoorbeeld voor volwassenen. Het zou ook een gezelschapsspel, of een game kunnen worden, of waarom niet gewoon de drie?

  Dan wordt dit een spel (of een reeks met bosspel, gezelschapsspel en game) over (onzichtbare) drempels, (zichtbaar wordende) dromen, over verbinding en veerkracht.

  Als er kandidaten zijn om mee te denken laat maar weten 😉

 7. Dan wordt dit uiteindelijk een dromersplatform, een platform waar verbinding ontstaat. Waar mensen in interactie gaan en durven dromen, samen durven dromen en elkaar helpen om die dromen ook werkelijk na te streven.

  Hier zal vanalles ontstaan, broeien en inter – ageren. Niet alleen worden de dromen gedeeld. Er ontstaat een gezamenlijk enthousiasme, een gezamenlijke droom:

  Ik schrijf bijvoorbeeld een artikel en reken erop dat kunstenaars, blogggers, vloggers, coachen en schrijvers daarop voortbouwen. (ik weet het… ik durf niet groot genoeg te dromen, toch?)


 8. Dan zing ik een deel van de liedjes die op deze blog aan bod komen, ook gewoon zelf in met enkele muziekanten, tot er een ‘Op’t gevoel-muziekalbum’ ontstaat.


 9. Dan schrijf ik een boek (…dus misschien toch schrijver van boeken… :-))  Reageer gerust als je één van mijn dromen verder met mij wil uitdiepen! Dat kan onderaan deze pagina of op info@optgevoel.be

2 gedachten over “Durf te dromen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *